Vähemalt tõesiseltvõetav. Ma olen viimasel ajal sattunud inimestega vaidlema, et punane peet pole tegelt kõige olulisem toit, kui hemoglobiin madal. Ja kuna ma veebist ei leidnud sellist edetabelit, kus oleks kenasti raua sisaldus milligrammides 100 g toote kohta välja toodud, siis ampser.ee abiga tegin sellise ise. Siin ta on:
maks, toores 31 mg
päevalilleseemned 6,8 mg
kaerahelbed 5,5 mg
mandlid 5,2 mg
sojauba, keedetud 5,14 mg
nõges 4,4 mg
maksavorst 3,9 mg
uba, kuivatatud, keedetud 3,32 mg
sarapuupähkel 3,6 mg
uba keedetud kuivatatud 3,32 mg
rukkileib 3,2 mg
petersell 2,9 mg
maapähkel 2,9 mg
kanamunad 2,5 mg
rosinad 2,4 mg
hernes 2 mg
seesamiseemned 14,6 mg
vasikaliha 1,8 mg
küüslauk 1,5 mg
spinat 1,3 mg
kanaliha kuumtöödeldud 1,26mg
kuivatatud virsik 1,2 mg
punane peet 0,89 mg
sampinjon, konserv 0,84 mg
punane vein 0,82 mg
sealihast suitsusink 0,7 mg
kartul 0,67 mg
maasikad 0,5 mg
porgand 0,48 mg
lõhe soolatud 0,41 mg
seller leht 0,4 mg
kapsas 0,38 mg
tomatid 0,29 mg
õun 0,22 mg
greip 0,14 mg
piim 2,5% 0,04mg
PS: Tegelt sai see postitus inspireeritud kahest asjast. Kõigepealt mälestusest, et ma jätsin seltskonnas ühele järjekordsele peediülistusele reageerimata. Ja et sinul, armas H., hemoglobiin madal on :)
Laiale kivile
-
Just kuulsin Poeglast mingile oma inimesele ütlemas: "Ma olen ainus
inimene oma klassis, kes luges "Rehepappi". Nagu *actually* "Rehepappi".
Kõik teised...
2 päeva tagasi
1 kommentaar:
Huvitav, mille koosseisus siis kaeras see raud on või milleks yks kõrreline teda nii väga vajab.
Olen enda paksu vere ikka tomatite arvele pannud ja needki on Sinu tabelis kaunis madalal kohal - aga kogustele mõeldes võib see põhjendus minu puhul siiski kehtida.
Postita kommentaar