3.12.14

PÖFF 2014: Lendavate võitlejate muinasjutt

Ma ei tea, mis võitlustehnika see täpselt oli mida hiinlaste "Kuukuninga hallijuukselises nõias" kasutati. Maapinnal igatahes ei püsitud ja mõõgaga rapsiti vaenlast omajagu. Veider film oli - action-muinasjutt oleks vast kõige tabavam kirjeldus. Pole sellist varem näinud. Pöffi reklaamitekstis vohavad sõnad nagu klassikaline, legendaarne ja eepiline, nii et küllap millegi väga erakordsega tegemist polnud. Mulle jääb see võitlusfilmide maailm ilmselt alati võõraks.
Põhimõtteliselt oli muidugi tegemist armastuslooga. Kahe rahvakillu suurimad kangelased hiliskeskaegses Hiinas, mida ihkab valitsema üks eriti jõhker pahalane. Vanad ja austustväärt meistrid on suurte valgete habemetega, noored võitluskunstnikud piltilusad ja kartmatud. Visuaalselt oli see nõialugu siiski aeg-ajalt väga ilus ja peamiselt seetõttu ka kannatas vaadata. Lõpu sentimentaalne lauluke rikkus siiski üldpilti päris palju.
Ma väga pihta ei saa sellistele filmidele. Võõras kultuur muidugi ka. Veidi kahju, et Pöff just selle filmiga lõppes. Aga eks järgmisel aastal uuesti.
http://2014.poff.ee/est/filmid/programmid-1.p/erilinastused/kuukuningriigi-hallijuukseline-noid

Kommentaare ei ole: