18.11.13

Pöff 2013: Frances Ha

Taas see aeg aastast. Ja et need filmid päriselt ei ununeks: nagu kombeks igaühe kohta ka siia väike sissekanne.
Avatud sai Pöff seekord mustvalge jänkide indiefilmiga. Kõlab pretensioonikalt, aga päris lihtne ja armas lugu. Miks mustvalge, jäi ausalt öeldes arusaamatuks. Üsna mõttetu kunstiline ilustus mu meelest. Esimesel festivaliõhtul olid kobarmügerikus millegipärast hirmsad sabad - masside ohjamine polnud vabatahtlikel veel päris käpas. Täismaja vaatajaid muidugi ka.
Filmi peategelane Frances on väga lennukas noor naine, kes üritab moderntantsuga raha teenida. Mis loomulikult pea võimatu üritus. Tal on parim sõbranna, kellega nii lähedane kui üldse olla saab. Poiss-sõbrast saab ta samas juba filmi alguses lahti ja õige pea hakkavad ka elu ülejäänud kaitsevallid kokku kukkuma. Tööl ei lähe sugugi hästi ja sõbranna lahkub alguses ühisest korterist ja siis hoopistükkis teise riiki. Frances hakkab suhtlema hoopis uue seltskonnaga, aga midagi jääb kogu aeg puudu. Välisest optimismist hoolimata ei tea ta tegelikult, mida oma eluga pihta hakata ja mis suunas üldse liikuma peaks. Vist päris paljude kahekümnendates noorte saatus tänapäeval.
Aga Frances Ha pole sugugi sünge film. Peategelane on üks ütlemata vahva tüüp - liikuv, suhtlev, veidi kohmakas ja tahumatu energiapomm. Tantsustseenid on kindlasti filmi ühed tipphetked. Kena pisikene indie.
http://en.wikipedia.org/wiki/Frances_Ha

Kommentaare ei ole: