24.8.08

Läbi

Vihmane, sügisene pühapäeva pärastlõuna. Olümpia on läbi. Tore tabel medaleid võitnud 87 riigi nimekirja ning aladega, milles medalid võideti, asub siin. Huvitav on vaadata, millistele aladele eri riikide sportlased on keskendunud. Näiteks aserid võitsid tervelt 7 medalit, aga kõik need rasketes lahingutes: neli maadluses, kaks dzhuudos, ühe poksis. Veel hullem lugu kasahhidega: 13 medalit ning kõik võitlusaladel. Jamaika, Keenia ja Etioopia muidugi ainult jooksevad, Zimbabwe eest hoolitses ujuja Kirsty Coventry üksi jne. Igal riigil omad lood ja omad kangelased. Suurel Hiinal täpselt 100 tükki. Kui mitmest neist sajast veel kunagi midagi kuuleme?
Mina elasin kaasa eestlastele, brittidele, Islandi toredatele meeskäsipalluritele (eesotsas joonemängija hr Sigurdssoni alias Ain Lutsepaga).
Elasin selle olümpia koos BBC live-tekstidega. Ben Dirs, Caroline Cheese, Ollie Williams jt oma naljade ja uudistega said justkui pereliikmeteks. 16 päeva peamine tegevusala võetakse vägisi käest. Mis siis nüüd peale hakata? Kontorisse nukrutsema, mis muud.

Kommentaare ei ole: