5.5.10

Ironman 2

Raudmehe esimest osa sattusin väga juhuslikult vaatama. Ilma igasuguse eelteadmise ja ootuseta. Sellise kombinatsiooni puhul võib ka suht keskpärasest filmist hea mälestus jääda. No mul on tõesti hea mälestus sellest filmist. See oli kuidagi sümpaatne.

Tänase filmivaatamise ajal tundus aga peateglane kohati nii ebasümpaatne, et tekkis tahtmine esimest osa uuesti vaadata. Kas see ikka oli nii tore nagu ma mäletan...

Ironman 2-s mängib päris kena trupp: Robert Downey Jr, Scarlett Johansen, Gwyneth Paltrow, Sam Rockwell, Mickey Rourke, Samuel L. Jackson. Võiks päris sümpaatne tulemus olla? Stsenaarium paneb siia aga päris korraliku piiri - nagu ikka (Hollywoodi enamike filmide puhul).
Liiga palju lõhkumist, liiga palju paugutamist, liiga vähe dialoogi (kuigi päris naudivat sõnamängu kasutatakse vahepeal), liiga palju võltsi vene keelt (mis kõlab kui leedu-poola-bulgaaria segu), liiga palju nartsissismi. Kuigi see viimane - saan aru, et see pidi tähistama peategelase elus rasket aega ja tal oli oma arvataval elu lõpul seda vaja justkui. Jumal teab miks...

Sellistes filmides armastatakse väga nimesid anda asjadele. Pisike paha relv oli saanud nimeks Ex-wife näiteks. Miks see suurepärane uus keemiline element mingit hiilgavat nime ei saanud - starkoonium, starkium või midagi muud sarnast?
Seda, et Hollywoodis pole ühtegi korrektset vene keelt rääkivat inimest on nüüdseks vist küll terve Ida-Euroopa aru saanud. Ei tea, kas keegi venelane on üritanud dubleerijana tööd saada? Kui ka on, siis võetud vist pole.

Kokkuvõttes - ei soovita kinno vaatama minna. Telekast ehk isegi võiks.

Kommentaare ei ole: