1.12.14

PÖFF 2014: Gay-film number kaks

Futuro rand räägib loo Brasiilia vetelpäästjast ja Saksa mootorratturist, kes kohtuvad Brasiilia tohutute lainetega rannas ja armuvad. Sakslase Konradi kaaslane on uppunud, Donato ei suutnud teda päästa. Aga need kaks leiavad nüüd hoopis teineteist. Donato elu sisuks on rand ja oma noorema venna eest hoolitsemine, Konrad ihkab tagasi Berliini oma mootorrattaäri eest hoolitsema. Umbes kaks kolmandikku filmist möödubki Saksamaal, kuhu Donato Konradile järgneb. Gay-film või mitte, peateema on tuttav. Kaks eri keskkonnast pärit inimest, kes küll teineteist meeletult armastavad, kuid ei suuda ega taha endist elu päriselt maha jätta. Kui Donato seda lõpuks teeb ja Saksamaale jääb, lähevad nad Konradiga ühel hetkel lahku.
Aastaid hiljem leiab Berliini tee Donato nooruke vend, kes pärast ema surma tahab oma elust kadunud venna üles otsida. Ja olla kuri, väga kuri. Donato on filmis kasutatud väljendi kohaselt "saksa keelt kõnelev kummitus". Kunagise elu igaveseks maha jätnud, pole ta Saksamaal õnnelikuks saanud. Venna naasmise järel saab ta aga Konradiga uuesti kokku. Ja eluisu tärkab taas.
Üsna õhukese käsikirjaga film, vahekohti sisustavad pikad kaadrid muusikaga. Aga nauditav siiski. Erinev, aga sarnaselt kurb on see elu. Kõigi jaoks, seksuaalsele sättumusele vaatamata. Midagi jääb alati puudu.
http://2014.poff.ee/est/filmid/programmid-1.p/eriprogramm-erinevad-sarnased/futuro-rand

Kommentaare ei ole: