11.3.08

Iganend kuvand

Neil päevil suure käraga eestikeelse Ühispanga nime prügikasti visanud SEB üllatab tänase Päevalehe esikaanel ajast ja arust reklaamisõnumiga. Öises pimedas kontoris on ainult üks boks valgustatud ja seal istub innuka näoga noor daam, kohvitass käes ja paberid ees. Alt võime lugeda, et SEB olla olnud 2007. aasta parim pank Eestis ja nüüd nad tahavad meile selle pildiga öelda, et pingutavad ikka veel ja veel ja veel...
Vaat ei sobi see kuvand enam 21. sajandi esimese kümnendi lõpuaastatesse. Pole sel naisel vähimatki põhjust öösel üksipäini kontoris passida. Tööd saab kodus lähedaste seltsis ka teha - kui just hirmsasti tarvis. Kõik võimalused selleks tänapäeval olemas - pangapreilna palgataseme juures veel eriti. Ja veel parem oleks õhtul puhata ja hommikul selge peaga tööle tulla. Vaat siis võivad tulemused paremad olla. SEB reklaamib iganenud väärtusi, mis tegelikult polegi enam kellegi silmis väärtused.
Mis aga SEB-i nimeuuendusse puutub, siis minusuguse pikaajalise kliendi jaoks jääb ta veel pikaks ajaks ühispangaks. Olgu too koos vana Eesti ajaga kadunud ühistulisele pangakultuurile viitav nimi oma olemuselt kui valelik tahes. Ikka kõlab suupärasemalt kui miski kolmetäheline lühend.

Kommentaare ei ole: