15.1.07

Rohelised vihmad, tormid

No tegelikult sadas ju eile isegi lund. Vähemalt seal lõunas, kus Sherlock ja Nato elavad. Ma polnudki hiiglama ammu korralikult metsa saanud. No nii paariks tunniks ikka vähemalt kondama. Ikka on miski toredad plaanid ära rikkunud. Eile see lõpuks õnnestus.
Läksime nagu palju kordi varemgi Välkjärve poole ja oskasime taas kord üpris põhjalikult ära eksida. Asub ju see soojärv õige sügaval metsas. Ühel teeäärsel lagendikul nägin siis oma silmaga imeasja ära: jah, näsiniin tõesti õitseb jaanuari keskel. Ei ole ajalehtedes liialdatud sugugi. Panen pildikese siiagi - kuigi tunnistan, et õige udusevõitu on ta selle lumise ilmaga välja kukkunud. Või õigupoolest võib eilsete piltide kohta öelda, et nad on lausa mustvalged. Sest loodus on praegu mustvalge.

Pärast autoga tagasi Põhja sõites hakkas vihma kallama. Tublisti kohe. Ja kallab tänagi veel. Vist polnud ikka veel talvel aeg tulla. Kas seda aega kunagi tulebki? Loodan siiski natuke. Sest kahe nädala pärast ootaks meid ju Otepääl vabapääse MK-etapile ja Muftit isegi koht VIP-parklas.
Täna avalikustas me erakond kandidaatide järjestuse Riigikogu valimistele. Esikümme teeb mulle siirast rõõmu. Mõnikord parteis tegutsedes satud musta masendusse, sest tundub, et kuidagi väga vähe on seal neid tõelisi aateinimesi. Poliitilist võimu tahetakse ja ei miskit muud. Aga roheliste nimekirja esikümne valdav enamik on tõesti ideelised rohelised. Inimesed, kes on aastaid keskkonnaideid kandnud ja nende eest võidelnud.
Ja mina ju erakonda selle pärast astusin, et ta on Roheline. Mitte ei astunud mina erakonda Tahame Ruttu Võimule. Seepärast paneb aateliste roheliste suur esindatus nimekirja eesotsas naeratama.

Kommentaare ei ole: