11.10.10

Ümber Eesti reis

Arula-Rohuküla-Kärdla-Rohuküla-Tallinn ühe päevaga on võimalik! Ehk siis Otepää tagant Hiiumaale ja sealt omakorda pealinna. Maanteed polegi nii üksluised, vähemalt kuniks valgust ja päikest jätkub. Tõsi, järgmisel päeval ei taha enam suurt kusagile minna. Nõnda jäigi eilseks vaid seente puhastamine ning diivanilt kassiga tõtt vaatamine.
Hiiumaalt saime korjatud terve ämbritäie kukeseeni - on üks imepärane koht seal, kust neid veel leidus. Ja taaskord avastasime, et Kärdlas normaalset söögikohta ei leia. Praamil reklaamitud Asgardite grill osutus armetuks inimtühjaks putkaks keskväljaku ääres. Asgardite, SG-1 sarjast tuntud kõrgelt arenenud võõrrassi poolt küpsetatud liha oleks hea meelega maitsnud. Aga võta näpust.
Üldse paistis Hiiumaa talveunne jäänud. Kõik, eranditult väljaarvatud jahimehed, kes kruusatee ääres püssimeeste ahelikuna saaki ootasid. Ja ometi sõitsid laupäeval Hiiumaale terve plejaad häälekaid kultuuriinimesi. Aapo Ilvest, Contrat ja Lauri Saatpalu olid praami peal märgata.
Ja pildid? Pildid on taaskord kusagil mujal.

Kommentaare ei ole: