13.7.10

MM 2010 pärand mängijate näol

Mõtlesin siin, kes need noored mängijad siis olid, kes sel MM-il silma hakkasid ja näiteks järgmisel ka tegijate hulka saaksid kuuluma. Polegi neid hirmus palju. Jalgpall muutunud ikka väga täismeeste mänguks sel tasemel ja ennast MM-il läbi lüüa ääretult keeruline.
Inglastel, itaallastel, prantslastel polnud sisuliselt kedagi uut esile tuua. Sakslastel muidugi - Müller ja Özil on noored ja vahvad, aga muidugi kaugeltki mitte tundmatud tegijad.
Aga jah mingi selline nimekiri sai kokku (mehed siis enamvähem 23 ja nooremad):
1. Itulemeng Khune, LAV - üks väheseid noori väravavahte sel MM-il. Usun, et peagi Euroopas mängimas.
2. Javier Hernandez, Mehhiko - Manu uus ründaja lõi väga enesekindla värava ja paistis oma väheste minutite aegu muidu ka silma.
3. Fernando Muslera, Uruguai - veel üks noor väravavaht, kes tõenäoliselt tegija veel pikka aega. Juba ju Lazios.
4. Nicolas Otamendi, Argentiina - igatpidi tegija sellises meeskonnas end põhisse murda. Peagi staarkaitsja Euroopas.
5. Jozy Altidore, USA - jõuline ja kiire ründaja, kellesarnaseid pole palju. Usun, et Hullist paremad tiimid teevad peagi mehele tõsise pakkumise.
6. Sami Khedira, Saksamaa - eks Müllerist ja Özilist räägitakse rohkem, aga noor ja üliandekas keskväljaankur on alati haruldus. Sami tulevik võib väga ilus olla.
7. Andre Ayew, Gaana - tõsine kiire äärevõitleja. Nagu ka koondisekaaslane Inkoom, kes veidi vähem mänguaega sai.
8. Gregory van der Wiel, Holland - noorusele vaatamata ülikindel mäng äärekaitses. Ajax jääb tast peagi ilma.
9. Simon Kjaer, Taani - poiss tegi palju vigu ka, aga paistis ikkagi silma. Eelkõige just Kameruni mängus. Maiad ollakse ta järele Euroopas.
10. Chris Wood, Uus-Meremaa - harv juhus 18-aastase poisi näol, kes MM-il veidi mänguaega sai. Suur poiss, tuleb jõudu juurde ja hakkab möllama.
11. Marek Hamsik, Slovakkia - 22-aastane kapten on koondises haruldus. Mängis minu meelest keskväljal väga tublilt ja juhtis meeskonna alagrupist edasi.
12. Fabio Coentrao, Portugal - ei imesta, et poissi taga aetakse. Veel üks andekas noor äärekaitsja tohutute jõuvarudega.
13. Sergio Busquets, Hispaania - ei paista eriti silma, aga ülitähtis kaitsev roll maailmameistrite põhitiimis. Pole üldse paha 22-aastase mehe kohta.
14. Alexis Sanchez, Tshiili - Tshiili parimad mängud olid alagrupis ja hakkavad vaikselt ununema juba. Poiss lükkas vahvalt söötu.

Tohoh. Üllatavalt pikk nimekiri sai. Näeme, mis neist noortest aastatega kujuneb.

Kommentaare ei ole: