14.7.10

Tööl, aga töötada ei saa

Tööarvuti ei käivitu normaalselt. Kaugeltki mitte esimest korda pole sellega probleeme, juba mõnda aega tagasi viisid itimehed ta mõneks ajaks minema ja justkui tegid seal midagi. Tõid tagasi, aga viga jäi ikka alles. Seni siiski hommikuti pärast mitmendat katset hakkas tööle. Vahetevahel möödus nädalaid, isegi kuid ilma mingite probleemideta. Nüüd esmaspäeval enam tööle ei hakka. Nuta, hala, tee mis tahad.
No nii. Itiosakonnas on hetkel puhkuste tõttu tööl ainult kena, keskmises vanuses proua. Tubli töötaja, tihti asutuse aasta parimakski valitud, aga vaat mind aidata ei oska. Käskis paar nädalat safe mode'i kasutada. See ju töötab. Tore on. Töötab küll, aga abi mul tast suurt pole. Esiteks ei võimalda printida. Teiseks ei pääse tööprogrammis midagi tegema, sest jooksutab selle pagana lihtsalt kinni. Läheks prindiks teisest arvutist, aga salasõna ei tea ja pikalt puhkavat kolleegi ka kusagilt otsida ei oska.
Et mis siis igati korralikus püksirihma aina koomale tõmmanud asutuses teha kui itirahad on nullitud ning itimehed kenasti kõik puhkamas. Oodata paar nädalat kuni keegi tööle tuleb? Tigedaks teeb.

1 kommentaar:

Oop ütles ...

Selle paari nädalaga jõuad ju ise vajalikus koguses ITd õppida. On teisigi võimalusi: buudi arvuti Linuxi plaadilt yles ja tee, mis tahad. Või pane jalad lauale ja loe need paar nädalat Stalkeri nimekirjast lugemata teoseid. Või õpi mõni uus keel ära. Või too oma arvuti tööle. Maailm laia, lustimisvõimalusi palju.

Muuseas, praeguse ilmaga kipuvad arvutid yle kuumenema, eriti riigiasutuste vanad pannid. Mina jahutan enda oma ventilaatoriga. Tõin kruvikeeraja tööle, et vajaduse korral korpus lahti võtta, siis pääseb õhk paremini ligi.

Seda raamatut ikka lugesid?