21.9.10

Suvelõpu noppeid

* Üle hulga aja saan kinofilmisoovituse anda. "A Single Man" Artises on Tom Fordi ajastutruu vaade meestevahelisele armastusele kuuekümnendate Los Angeleses. Hell ja kurb film, üks aasta kino tipphetki. Eriti nautisin peategelase kodu - tundus imeline kuuekümnendate sisedisaini meistriteos. Maitsekalt tume ja veidi suurustlev.
* Tore kergliiklustee on ehitatud, mis Rocca Al Marest Stroomi randa viib. Ei saa arugi kui juba üks ots läbitud. Ühel hetkel paistavad Oleviste kirik ja Teletorn nagu peopesal. Ainult väike Liisu ei armasta seda pikka teekonda mitte üks põrm.
* Shokolaadibraunid Guardiani retsepti alusel lausa sulavad suus. Eriti mõnus nautida koos Hiina rohelise ploomiveini, BBC värske Sherlocki ning mõnusa seltskonnaga.
* Loojangueelne jalutuskäik septembris on ütlemata tore. Päike värvib pilved imeilusaks ja õhk on täis rohelist värskust.
* Suvi ei ole ikka veel Pärnust jalga lasknud. Pargid on rohelised ja mere ääres puhub mahe tuul. Salakaval teine aga paganas. Päev hiljem nina tilgub ja enesetunne nigel.
* Martin Scorsese ja co "Boardwalk Empire" on sügise telesündmus. Esimene osa paistis võrratult värviline ja pilt 1920. aasta Atlantic City'st säras ja sädeles. Art direction (kuidas seda Eesti keelde tõlkida?) on vapustav. Maffialugu ise tõotab põnevaid arenguid.
* Kui nüüd veel nohust lahti saaks...
*

Kommentaare ei ole: