6.11.06

Koosolemise lust ja valu

Von Krahli näitlejad Tiina Tauraite ja Erki Laur koos oma väikese pojaga pakuvad üpris mõtlemapaneva tunni etenduses "Erki ja Tiina". Intelligentne teater on tihti natukene raskesti talutav ja nii on ka selle tükiga. Teemasse süvenemist ja kannatlikkust on omajagu vaja. Ja suurel osal hõredast publikust ei paistnud kumbagi leiduvat. Palju mõistmatuid pilke ja pearaputusi, nihelemistest rääkimata.
Tegemist on põhiliselt tantsuetendusega. Kui seda suurepäraselt koordineeritud liikumise kunsti päris tantsuks nimetada saabki. Erki ja Tiina teevad kõike sünkroonis - vähemalt mõnda aega. Vahetevahel nauditava täpsusega.
Aga mina jälgisin huviga just neid momente, kui koostöö (kahtlemata ettekavatsetult) katkes. Mõnikord vaevunähtavalt lühikeseks hetkeks. Neil momentidel oli lavalt õhkumas mingit kummalist pinget.
Mul pole õrna aimugi, mida tegijad meile tegelikult öelda tahtsid. Mina nägin selle tunni jooksul paarisuhte iga külge. Kompavast tutvumisest läbi võimuvõitluse ja konfliktide üksteisemõistmise ja harmooniani. Kuni selle õndsa tundmuseni, et kõik on paika loksunud. Kahest inimesest saab üks.
Võib-olla on napiks sedagi tunnet. Võib-olla hakkab kõik taas otsast peale. Aga võib-olla on tulemuseks hoopis midagi enamat. Ega ei tea, kui ise järgi ei proovi.

Kommentaare ei ole: