18.6.08

Laupäevast, värvidega

Mitu päeva olen tahtnud veidi roheliste üldkogust kirjutada. Nüüd kumab klappidest Fleet Foxesi "Mykonos" ja teen proovi.
Järvelt korjasime peale hea erakonnakaaslase, füüsikaõpetaja Eero. Aitas oma huvitavate juttudega selle laupäevahommikuse unise tunni veeta, mille jooksul Rakverre vurasime. Ükski roheline pole igav või hall. See on selle asja ajamise juures kõige toredam.
Üldkogu toimus spordihoones. Ega ma sellistes ehitistes tihti ei käi, aga Rakvere oma kuulub ilmselt tavaliste isendite sekka. Palju uksi ja koridore. Üsna uus ja puhas. Suur saal on riidega kaheks tehtud. Rohelised mahuvad ühele poole ära küll - ega meid nii palju ka pole. Küllap mängib siin igapäevaselt mõni Tarvase nimeline meeskond või naiskond. Käsipalli, võrkpalli, korvpalli. Midagi sellist.
Ei olnud seal üldse halb üks laupäevane päev veeta. Palju noori ja ilusaid inimesi oli registreerima ja korraldama meelitatud. Keegi ei mossitanud esialgu. Isegi Kortsleht ei vajanud nurga taha peitmist.
Mis on pika päeva jooksul kõige olulisem? Et süüa saaks muidugi. Järjekorrad olid pikad ja toit ilmselt tavapärane spordihoonete lobi. Selline kõhu suhtes õhulisema iseloomuga. Aga ei sest hullu.
Olime seekord oma rolliks võtnud erakonna pealiinile veidi vastu astuda. Ja selliselt arvavat rahvast oli kogunenud päris palju. Tallinnast, Tartust, Viljandi- ja Võrumaalt, Peipsi äärestki. Meil ei olnud Mareki ja teiste riigikogulaste poliitika vastu üldse tahtmist sõdida. Kaugeltki mitte. Erakonna sees lihtsalt mõned asjad korraldamata ja mõni rõhuasetus paigast ära.
Vahepeal läks ütlemine teravaks. Paratamatult. Mõni meeldiv, tore inimene solvus ja pettus. Praegu ütleb üks ja teine, et oleksime pidanud hoopis vait olema. Et rikkusime erakonna mainet. Mina nii ei arva. Eriarvamused ja erinevad lähenemisteed ei hävita mainet. Hoopis "lõuad pidada ja edasi teenida" mõtteviis võib seda teha. Ma ei arva, et avalikkust roheliste sisemised tegemised eriti huvitavad. Meie uus ja teistsugune poliitiline sõnum elab ikka edasi. Seda peame toetama ja täiendama.
Rakvere oli lihtsalt vaidlemise koht. Mõne lahenduse leidsime ka. Arvan, et nüüd on veidi kergem edasi minna kui enne. Ikka üheskoos. Head tahet nendes toredates inimestes jätkub.
Klappides Joan As Police Woman "To Be Lonely". Paras aeg lõpetada.

Kommentaare ei ole: