5.11.09

Kaheparteikoll

Eile AK-s Pihli jälgides mõtlesin, et kahe partei süsteem on Eestis jälle sammukese lähedal. Kahju hakkab sotsidest. Ma arvan, et Tallinna võimukoalitsiooni minek tundus neile ahvatlev ja huvitav. Muidu oleks selline auti mängitud tunne, aga nüüd on ehk võimalik kaasa lüüa, midagi ära teha. Ärge eriti unistage. Kui tõenäosust hinnata, siis pigem võib see samm olla hoopis erakonna luigelaul. Väikese ja tarbetu nööbina Keski võimsal pintsakul pole suuremat edulootust. Reformierakondlik meedia Postimehega eesotsas juba haistab võimalust veel üks väike partei teelt pühkida. Ja nende propaganda just sotside vastu saab olema järgmised poolteist aastat armutu. Rahvaliit on juba sisuliselt hävitatud ja rohelised surnuks vaikitud. Nüüd on sotside kord.
Kujutan kenasti ette stsenaariumit, milles aina võimsamaks muutuva Keskerakonna ainsa alternatiivina käiakse välja paremerakondade liit. Muidugi reformikate kindla käe all. Ja rohkem pole siia riiki kedagi tarvis.
Valdades jääb vast omajagu võimu teistelegi - kuni need vältimatult omavahel liidetakse. Aga riigi ja suuremate linnade tasandil hakkavad näilist võitlust pidama süsimustad ja lumivalged. Tegelikult ühed hallid mõlemad. Vali pool või kao.

Kommentaare ei ole: