25.6.10

Pildikesi jaanipäevist

Reede varahommik. Kiisu päris segaduses meie varasest ringikoperdamisest, linnud laulavad pisikest vihmasabinat tähele panemata. Jutik sõitis just Põhja-Soome, sealset kõrgemat mäetippu vallutama. Mina jäin koju unetult istuma ja möödunut meenutama.

Teisipäeva õhtul otsustasime päev läbi kestnud vihmasajust hoolimata ümber Pühajärve jalutada. Selleks läks kaks ja pool tundi ning sadu mõõtmatult väärtuslikke kilokaloreid. Tuhanded ja tuhanded teod olid asfaldile roninud ennast soojendama. Pühajärve ranna kandist kostis tümpsu, ringi vurasid tumendatud klaasidega autod ja purjus noorsandid tuiasid telkimisplatsi ümber. Järv oli vaikne ja udune.

Sherlock-kõuts peesitab jaanilaupäeva ootamatus päikesepaistes. Äsja on vanapoissi põhjalikult kammitud ning karvadest eemaldatud 12 puuki. Mis nüüd elul viga.

Jaanituli ja väike grill Pelgulinna rohelises sisehoovis. Kõrvalaias möirgas veidi aega Russkoe Radio, kuid enamasti oli mõnus, soe ja uskumatult nauditav väike seltskond. Hoomamatult olid viimasedki puutükid põlenud ning kesköötund ammu möödunud.

Liha küpseb jaanipäeval Vääna-Jõesuus.

Oli just selline pärastlõuna nagu pildil näha. Palju sinist taevast ja nämmi toitu. Veidi ukerdamist Türisalu all adrusel mererannal.

Kommentaare ei ole: