21.11.14

PÖFF 2014: Itsi Bitsi

Meeleolukas Taani film kuuekümnendate aastate vastuolulisest pärandist, mis ju siiski nii pagana lummav. Ühe mehe elus toimub põhimõtteliselt kõik, mille poolest see ajastu on kuulus. Poliitiline aktivism, ohjeldamatu seks, igat sorti uimastid, koomiliselt naiivsed eneseotsingud, rännakud mööda maailma ja rokkmuusika. Sisuliselt elu, mis on justkui unistus, ehkki lõpeb sageli ülimalt kurvalt.
Küllap reaalsus oli veidi teistsugune. Ka siis. Oli ju muretuks eluks ikkagi raha tarvis. Aga võib-olla veidi vähem. Heaoluühiskonnas ei pidanud siis äkki oma koha eest nii rängalt võitlema kui praegu. Noor inimene võis veits aega lebotada ja ennast otsida. Vähemalt selline tunne jääb, ise ju pole ses huvitavas maailmas elanud.
"Itsi Bitsi" möllab muidugi nii palju ringi, et ülemäära igasse detaili ei süvene. Aga vahest ongi parem. Sisuliselt on see ju traagiline lugu, aga vändatud naerupisar silmanurgas, vältides liigset ohkamist ja sentimentaalsust. Selline lähenemine mulle meeldib. Kahtlemata mu üks selle Pöffi lemmikuid.
http://2014.poff.ee/est/filmid/programmid-1.p/rahvusvaheline-voistlusprogramm/itsi-bitsi

Kommentaare ei ole: