19.11.14

PÖFF 2014: Märg kummitus

Seekordne Pöff tundub hoomamatum kui kunagi varem. Filme on nii palju, et vaja oleks teha korralik eeltöö ja selgub, et tulnuks ka pileteid ette osta. Inimestel tundub olevat aina enam raha, jaksu ja aega. Väljamüüdud seansside arv aukartustäratav. Midagi on siiski vaadata saanud juba.
Belglaste "Poolel teel" on armas väike komöödia. Kogu tegevus toimub ühes majas loetud päevade jooksul. Kolib majja metsa sees üks pikapeale tüütuks muutuva miimikaga mees. Naisest lahku läinud, mingi rikas disainer vist. Loodab armukesega koos uue äri püsti panna, kuid kõik, kel võimalik, löövad noa selga. Aga ta ei ole selles majas üksi. Nimelt ilmub eikuskilt tema ette poolpaljas märg mees, rätik õlgadel. Maja eelmine omanik. Võimatu. Too eelmine omanik oli ju enesetapu sooritanud, tõmmanud vana raadioaparaadi vannivette. Kas põhjus, miks mees surnut nägema hakkab, on see, et ta ise ka sama vana raadiot vooluvõrku ühendades elektrilöögi saab?
Film on võluvalt kirjutatud, hea ja originaalse ideega. Idee on tegelikult huvitavam kui teostus, aga see ei vähenda naudingut huvitaval kombel. Elektrisüsteeme kontrolliva elava surnu ja oma eluga lootusetult ummikus uusasuka kahevõitlust on tore jälgida. Vaheldust toovad mängu arvukad külalised. Vaimude väljaajaja näiteks või teine sama maja endine asukas, surnud mehe tütar.
Selline film, millest jääb helge mälestus. Isegi kui paari kuu pärast tast midagi täpsemalt ei mäleta.
http://2014.poff.ee/est/filmid/programmid-1.p/18-valitud-teost/poolel-teel

Kommentaare ei ole: