26.1.10

Downey on täitsa tasemel Sherlock

Tänane filmielamus oli hea kvaliteetne meelelahutus.  Ei midagi unustamatut aga Robert Downey Jr koos Jude Law'ga oli paganama hea paar Watson-Holmes tandemiks. Mulle meeldis. Eriti Holmes... või eriti Watson just... tegelt ikka Holmes - olles kõik need lood läbi lugenud oli mul peas ikka üsna oma ettekujutus, milline ta olla võiks. Selline täitsa võikski - hallisegused juuksed, kergesti vahelduv karm ja kaval ilme. 
Watsoni ja Holmesi omavaheline suhtlus oli ka täitsa hea nöökimine, nagu ta raamatuski võis olla. Millest aga puudu jäi, oli galantsus. Või mingi elegantsi kübegi. Tegemist oli ikkagi briti härrasmeestega. Tsipake formaalsem dialoog oleks võinud olla, et tunduda autentsem.
Samas keskkond oli väga usutav - tundus täitsa ajastutruu. Va ehk see koht, kus tegelased läksid parlamendihoone alustesse kanalisatsioonitorudesse, lasid paar korda liugu, jooksid natuke ja näe - Tower Bridge tellingud olidki siinsamas! Majad, tänavad, tehnika - see oli täitsa 19.saj minu asjatundmatule silmale.

Kommentaare ei ole: