16.7.08

Mida teha pilviste päevadega?

Töönädalad hakkavad jälle vaikselt lõppema. Varsti nädalake habemekasvatamist taas. Õhtuti loeb Jutik suurt paksu raamatut ja mina kuulan uuemat indirokki. Või siis pesen nõusid. Või jalutame kahekesi ringi oma metsaäärses uuselamurajoonis ja imetleme rikkurite elukombeid.
Laupäeval nägime otse oma akna all metskitse. Lebas vist rahulikult seal puude varjus ja kui me parajasti rõdul pesu kloppisime, ehmatas, kargas üles ja kõndis minema. Ei pistnud jooksu ega midagi. Ju paistis üsna turvaline koht. Õhtuhämaruses luusivad aga vaiksetel tänavatel rebased. Imelik kant see Veskimöldre.
Kui suurema osa laupäevast mossitades ja mittemidagitehes ära olime veetnud, võtsime kätte ja sõitsime Noarootsi. Nõva maastikukaitseala esines meile imeilusa jalutamiskohana. Polnud sinna kunagi varem sattunud. Mõnel veidi paremal suvel saab seal ideaalselt telkida, päikest võtta ja meres supelda. Ainult turistid on selle kruusateede taguse kandi juba vaikselt avastanud. Maasturid aina vuravad mööda metsateid ja telkimisplatsil tümpsub muusika. Esialgu veel leidub ka vaiksemaid nurgataguseid, aga vist mitte kauaks. Harju-Ristist Nõva poole minevat teed paistab, et tehakse laiemaks ja ilmselt pannakse sinna ka asfalt maha.
Linnas aga koperda sel suvel ühelt kaeveplatsilt teisele. Minu töökohast siit Tõnismäelt saab nüüd ehitustandrit läbimata vanalinna veel ainult üle Toompea kõndides. Häirib mind see Vabaduse platsi ümbruses toimuv. Oma tülgastust samba üle olen juba varem väljendanud. Hapukurgi päevil on kogu piirkond muutunud igasugu kollase ajakirjanduse lemmikkohaks. Kui sealt läbi kõnnid, asub ikka mõni telejaam filmima ja arvamust küsima. Mina ei arva muud kui et kaduge kus kurat siit oma koppadega ja jätke meie linn rahule.
Tänasest pandi kinni ka suur lõik meie koduteed Pärnu maanteed Pääskülas. Samas see augurägastik seal tõepoolest nõuab parandamist. Vihmastel päevadel auto lausa ujub Hiiu ja Laagri vahel. Jalakäijast või jalgratturist rääkimata.
Oleksin sellesse postitusse hulga linke pannud, aga Blogger ei tööta selle veebibrauseriga normaalselt. Nagu mitmed teisedki Google'i leheküljed. Tehku mis ma teen, ikka "error on page". Muidu blogiks kohe rõõmuga. Olgu nii öeldud selle sihitu pajatuse lõpetuseks.

2 kommentaari:

Oop ütles ...

Mis brauser see siis on?

kristian ütles ...

IE 6.0
Ega ma tööarvutisse loata midagi muud laadida tohi.