21.7.08

Turuhommik

Pühapäeva alustasin pannkoogitaignaga. Nagu ikka, on midagi vajalikku puudu. Seekord ei leia kapist piima. Ütlen siis Jutikule, et käime ruttu lähimas poes. Ainult, et kiiresti ei saa. Suur paks raamat on vaja enne lõpetada. Kui lõpuks teele saame asuda, selgub, et tegemist hoopis uurimisretkega Nõmme turule. Iseenesestmõista, sest oma lohutamatult räämas olekust hoolimata on ta hetkel tõeline magnet. Vapustavat kraami on müügil. Imeilusaid vaarikaid, magusaid punaseid ploome, kirsse, mureleid, punaseid sõstraid. Sülg hakkab jooksma ja sajalised kaovad märkamatult kaubitsejate taskutesse.
Oleme seal Jutikuga viimastel nädalatel korduvalt käinud ja meil on tekkinud isegi lemmikmüüja. Muhe mees, kellel pakkuda eriti suur valik erinevaid tooteid. Ühel õhtul enne kella kuut oli ta veel ainus turumüüja, kes polnud oma kaupa kokku pakkinud. Saime siis tema käest igasugu kraami ja olime kole tänulikud. Ja lõpuks andis ta veel päeva viimastele ostjatele päris tasuta kukeseeni! Mis küll praetuna imemaitsvad tundusid.
Aga eile. Pannkoogid vaarika toormoosi ja mahekohupiimaga - kus need alles maitsesid! Ja isegi piima oli meeles osta. Meeletu nauding. Milline algus päevale!

Kommentaare ei ole: