9.11.08

Pilguheit meie oma maailma

Lootusetult hall novembripühapäev. Mõned sajad meetrid Tallinna piirist tunglevad sajad autod plastikangaaride rägastikus. Ühe angaari uksel seisab valvsa pilguga ringi vaatav kapp. Inimesed saalivad tast lõppematu reana mööda, sisse ja välja.
Sees toimub midagi müstilist. Paksult rahvast täis kõledalt jahedas hallis seisavad kümned ja kümned pikkades sabades. Teised tuhlavad alles näotute kastide juures, pildudes esemeid siia ja sinna. Halli põrandal lendlevad ringi kiled. Keset saali koorivad inimesed end paljaks, et kastist leiduvaid hilpe selga proovida. Ruum on hingeõhust udune. Perekond on võtnud suure klaasist laua enda vahele ning liigub sellega kindlameelselt väljapääsu poole. Üks naine on korjanud ostukärusse terve karpide mäe. Kõik teavad, mida nad tahavad. Keegi pole siin esimest korda, et juhatust peaks küsima. 
Sa oled sattunud õigesse kohta. Eestlased ja venelased veedavad külg külje kõrval oma kaunist puhkepäeva just siin. Odavmüügil keset kilet ja karpe. Rabades. Rabades. Rabades.  
Kass lakub ennast muruplatsil, teda ei paista maagiline plastikangaar huvitavat. Kus maailmas tema ometi elab?

Kommentaare ei ole: