25.11.08

Veel üks kasutu nurin

Olen loll ja nõme inimene. Liigun iga päev Tallinna kesklinnas jalgsi. Praeguste ilmadega muudab see mind lõplikult madalama klassi kodanikuks. Tõllad kihutavad asfaldil, mina libastun aga jääkoorikul ning ukerdan lumesupis. Homme või hiljemalt ülehomme on vesi üle jala. Mitte kedagi ei huvita. Kunagi pole huvitanud. Tõesti - 15 aastat tagasi libisesid peegelsiledal jääl ja oli ehk veelgi hullem. Aga siis oli vähemalt lubatud kõnniteid liivatada. Nüüd ei tohi enam sedagi.
Veider loogika, et sõiduteed on omavalitsuse ja riigi hooldada ja neid hoitakse nagu sitta pilpa peal, kõnnitee eest peab aga kinnistu omanik hoolitsema. Omavalitsust, riiki jalakäija ei huvita. Tulemus on, et jalakäija peab vähegi koledama ilmaga päev päeva järel suurt vaeva kannatama, sõidukijuhtide mured murtakse aga kiiresti. Just siin kesklinnas paistab see autode eelistamine eriti võikalt silma.
Jalakäijate parteid meil pole. Ja isegi kui oleks - suurem osa valijaid ei liigu isegi kesklinnas enam jala. Nii et süljelärakas autorataste alt riietele ja ukerdame aina edasi.

Kommentaare ei ole: