4.7.09

Minu nimi on Michael Caine

Filmivaatamisel oleme viimasel ajal õige palju aega Michael Caine'ile pühendanud. Ja just veterani uuematele töödele. Caine on ilmselge kvaliteedimärk. Ta oskab käsikirju valida ja teeb igas filmis võrratu rolli.
Children of Men heidab pilgu aastasse 2027. 18 aastat pole sündinud ühtegi last, kogu maailm ja ühtäkki viljatuks. Elatakse hullumeelses maailmas, areng on peatunud. Britte valitsevad võõravihkajad - kõik välismaise päritoluga inimesed suletakse koonduslaagritesse, et maalt välja saata. Caine on metsade vahel elav vana hipi, kelle saatuseks saab aidata oma poega ja imekombel rasedaks jäänud tumedanahalist tüdrukut teel lootusrikkama tuleviku poole.
The Prestige kirjeldab kahe mustkunstniku rivaalitsemist 19. sajandi lõpu Londonis. Hugh Jackman ja Christian Bale peavad lõputuna tunduvat kahevõitlust, Michael Caine'i Cutter vana mustkunstnikuna peab valima poole. Nikola Tesla võimsad elektrivälgutrikid muudavad vastuseisu aina müstilisemaks. Suurepärane lugu ja kaasahaarav film.
Flawless on lugu 1960. aasta Londoni ärimaailmast. Caine on tohutu teemandifirma vana koristaja, kes ei armasta Inglismaa talvesid ja tahab ühe väikese kivikese abil tuleviku kindlustada. Naisena alati edutamisest kõrvale jäänud firma tippametnikust saab talle ootamatu abiline. Demi Moore teeb muuseas suitsu pahviva frustreeritud ärinaisena ootamatult tugeva rolli.
Sleuth annab Caine'ile suurrolli, millest 75-aastane mees vaevalt oskaks unistada. Suurejoonelises kahevõitluses Jude Law'ga saab vana näitleja kõik oma oskused mängu panna.

Kommentaare ei ole: