8.7.09

Narkoteemast mõistlikult

Mind ta ju isiklikult eriti ei puuduta, sest kasutada ma neid aineid ei taha. Aga põhimõtted peavad ju olema eks ole. Saatsin siis meie sotsiaalselt vanameelsete roheliste listi oma arvamusavalduse ja miks mitte see ka siin blogis ära trükkida. Et siis niipalju ütleksin:
Ma pole isiklikult kunagi marihuaanat proovinud ega kavatse seda ka teha, aga ei taha elada riigis, mis üksnes keelab ja käseb ning teeb seda pealegi suurfirmade huvidest lähtuvalt. Oma tervise hävitamine selliste mõnuainete nagu alkohol või tubakas abil meil ju keelatud pole. Vastupidi - seda lausa soositakse. Õllefirmad ja viinareklaamid on au sees.
Mis puudutab alaealisi, siis soovijad saavad igat tüüpi narkootikumid ka meie ühiskonnas suurema probleemita kätte. Loomulikult ei arva minagi, et narkootikumidega kaubitsemine peaks olema täies ulatuses legaalne. Nagu mitmes muus ärivaldkonnas, on ka selles võimalik luua mõistlikud ja seaduslikud piirid. Just sel moel nagu seda on mitmes Euroopa riigis tehtud.
Arvan, et inimestele valikuvõimalusi andes ühiskond vaid võidab. Hea meel, et diskussioon on lõpuks algatud. Roheliste ülim konservatiivsus inimestele olulistes küsimustes meile aga lõppkokkuvõttes edu ei too.

Kommentaare ei ole: