7.2.10

Antireklaami Tabasalu loodusrajale

Või siis õigemini selle parklale. Aga alustagem algusest.
Otsustasime pärast lõunat sõõmu värsket õhku hingata ning Tabasalu matkarada tundus parajalt lähedal. Eilse Plaza kinopiletiga oli mõte tasuta magustoit saada Baby Backi restoranist.

Parkisime auto ja otsustasime poole matkarajast läbi käia. Kell oli kuskil 15.40. 16.15 jõudsime tagasi parklasse. Meie auto kõrval oli mingi imelik meie Muftit vahtiv paar. Lähemale jõudes küsis naine meie käest, et kas see on meie auto.

Siis jõudsid ka mu silmad niikaugele, et said aru – auto tagumine klaas oli täiesti puruks löödud. Lahke paar teatas, et nad olid juba politseisse helistanud ning teatanud juhtumist. Ja kohe heliseski minu mobiil – politsei oli numbri järgi kindlaks teinud minu kui liisingulepingu partneri ja tõenäolise autojuhi. Teatasin, et jõudsin just auto juurde tagasi. Mulle öeldi, et uurija tuleb aga mitte ruttu. Üks olevat Paldiskis. Ja ehk sealt siis. Ütlesin, et jääme auto juurde. Uurijaga pidi ühendust saama läbi 110 (mis tundus mulle kummaline, kui räägitakse, et see number liialt hõivatud, minu tulevane mitte just väga kiireloomuline küsimus oleks võinud kuskile mujale suunatud olla?).

Autost oli võetud ainult taga pagasiruumis olev käekott, mis kuidagi väljapoole näha polnud. Autos polnud ühtegi asja nähtaval (no välja arvatud teedeatlas aga see oli alles). Kindalaekas oli kõik alles ja samuti ka u 25 CD-d kahe istme vahelises laekas.

Paar lahkus ja mina hakkasin ruttu otsima numbrit, et SEBi kaardid sulgeda. Täislaks dokumente läks koos rahakotiga. K-l olid kõik dokumendid taskus olnud ja seega alles. Deebetkaardi pöördelt sai vajaliku numbri. Kenasti ja kiiresti sai telefonitsi nii deebetkaardi kui kreeditkaardi suletud. Sealt anti veel soovitus, et ID kaardi sertifikaadid tuleks sulgeda 1777 numbril. Tehtud. Siis Neste krediitkaart. Ja rohkem nagu polnudki rahakotis kaarte, millega võiks saada kahju teha vist. Pin-e polnud loomultki ühegi kohta seal kirjas. Lisaks oli käekotis u 20-30 kliendikaarti ja lugejapiletit. Aga no tühja siis neist. Ja 0 krooni sularaha - bad luck, varas!

Tegime kõigest ümbritsevast ning autost fotosid.

Siis tekkis mõte, et koduvõtmed olid ju kotis. Natuke nuputamist ja ehk leiabki ukse, kuhu need sobivad… Otsustasime K ema igaks juhuks kodu valvama saata. Ta lubas takso võtta ja sellega oli korras. Igaks juhuks teatasin ka tööle turvadele, et mu liikumiskaart on varastatud.

Tagantjärele – telefonikõnesid vaadates vast 10 min hiljem oli kõik pakiline nagu organiseeritud ja ma mõtlesin, et kui siin kaua tuleb olla, siis oleks hea kuskil soojas olla. Tore kui head sõbrad on vaid telefonikõne kaugusel!

Uurisin siis mingi hetk 110-st, et kaugel see uurija võiks olla. Lasti minutikese kena ooterežiimi muusikat kuulata ja öeldi, et tunnike läheb veel.

S tõi kaasa musti suuri prügikotte ja macgyveri teipi, et peale politseiniku ülevaatamist saaks augu kuidagi kinni panna ja sealt ära sõita. Daimi shokolaad kulus ka ära – meil oli ju plaanis Tabasallu sööma minna. Söömise plaan lükkus tunde edasi.

Meenutasime, et meie parklasse jõudes oli seal 3 autot. Meie kõrval oli mingi tume vanemapoolsem ilmetu käru. Ei teadvustanud seda kohe, aga tagantjärele tundus, et imelik, et sees istuv juht ei vaadanud üldse meie poole, kui kõrvale sõitsime. Hoidis pigem nagu varju. Äkki isegi natuke kramplikult… Tavaliselt ikka heidetakse pilk kõrvale kui autos ootad midagi ja ümber miskit liigub-toimub. Kahjuks oli see auto nii ilmetu ja tume, et mitte midagi ei suuda meenutada sellest. Ehk see sama kuli oligi…?
Täiendus 08.02: Selle auto numbrimärgis olevad tähed olid MDB.
See tuli meil õhtul peale keskööd meelde - parklasse sisenedes ütles K, et näe Mudib ja veel üks. Mina viskasin nalja, et no ikka kui on Mudib siis on ju muditav ka (st parklas oli 2 autot, hetke pärast lisandus 3.). Elagu meie napakas komme autode registrimärkide järgi neile nimesid panna - nüüd tuli see kasuks. Vähemalt täna politsei tundus väga aktiivselt seda liini uurivat.

Praegu mõtlen, et Tabasalu hakkab mulle millegi dramaatilisega seostuma. Viimasel korral oli seal Baby Backis küll kõik tore ja rahulik, aga üle-eelmisel korral, suvel, sattusin ma just selle tulekahju ajaks sinna (mingi vana pioneerilaagri hoone?), meil oli oma söögilauast nagu loožikohad selle kõige jälgimiseks. Ja nüüd siis see…

Tunnike autos politseid oodates kulus ruttu. Tegin juba ka nimekirja, mis siis kaduma läks. Politsei uurija saabus ning 20 minutiga oli kohustuslikud protseduurid tehtud. Alguses paar fotot. Seejärel autos protokolli või millegi sarnase vormistamine.
Öeldi lisaks, et seal on väga sagedased just seda tüüpi vargused. Ja üldse on sellist asja praegu järjest tihedamini. Lootust ei antud, et kätte võiks kedagi saada.

Üritasime kuidagi kilega siis tagaluugis asuvat auku sulgeda. No ei õnnestu! Kõige paremate liimimisomadustega teip lihtsalt ei hakka külma kuid kuiva plastmassi külge, mis on luugil seespool. Ei saanud seda sama tehnikat kasutada, millega suvel isal tagaklaasi kindlustasime (seal oli klaas veel olemas, kivi lendas trimmerist tõenäoliselt Tammsaare tee ääres) – ühtlaselt teibiga tagaklaasi augu katmine. Lõpuks panime kilekoti nii, et luugi sulgedes kiilus see igalt poolt äärest kuskile vahele. Autosse ununenud Jänksi joogijogurti pudel oli abiks kile kiilumisel, kui peale 3-4 km kogu kupatus ära lennata tahtis. Naersime, te oleme MacGyverid valmis! Käepäraste vahenditega vajalik loodud. Auto sai ka kenasti tuttava hoovi parkida – loodetavasti turvalisem koht kui meie paneelmajade vaheline parkla.

***

Kui nüüd keegi lugejatest sattus pühapäeval, 7. veebruaril 16.00 kandis Tabasalus selle suurema parkla kandis ringi liikuma, siis oleksin tänulik kui ta oma tähelepanekuid minuga jagaks varasalv@gmail.com Eriti tumeda auto kohta, kelle regisrinumbri tähed oli MDB.
Tõenäoliselt visati käekott koos kasutute asjadega põõsasse, koti välimus: riidest, muidu must, aga esiosa roosa-punasekirju tikandiga. Keegi juhtub sellist Tabasalu ümbruses märkama, andke palun lahkesti teada.
Kui õnnestub identifitseerida see auto ja lugu viib kellegi konkreetseni (või kasvõi saan mõne asja sealt kotist tagasi), teeme sulle Baby Backis prae välja!

2 kommentaari:

Oop ütles ...

Oh neetud.
Minu kaastunne. :(

osaline ütles ...

:(
orkut, facebook?