25.2.10

Stoke?

Inglise jalgpall on imeline. Kusagil keset Inglismaal asuvas kehvakeses Stoke-on-Trent linnas mängib juba peaaegu 150 aastat punavalgetriibulistes särkides Stoke City vutiklubi. Stoke on alati olnud üks kõige ilmetumaid klubisid Inglise liigas. Kunagi on võidetud üks liigakarikas, aga ei midagi enamat. Klubi fännid on küll Inglismaal kurikuulsad, kuid peamiselt vägivaldsete huligaanidena.
Võiks vist öelda, et Stoke on kõike seda, mida Inglismaa rikkamad jalgpalliklubid ei ole. Kuid hetkel elab meeskond üle seletamatut kuldaega. Kuidas see niimoodi läks, ei oska vist keegi hästi öelda. Paar hooaega tagasi tõusti päris ootamatult kõrgliigasse, kuhu polnud neil juba aastakümneid asja olnud. Ja pea sama ootamatult jäädi sinna vägagi kindlalt püsima. Tiimi kaubamärgiks on viimastel aastatel saanud iirlase Rory Delapi imelised küljesissevisked. Kunagi odaviskega tegelenud Delapi saadetud pallid lendavad nagu raketid vastase värava alla ja kaitsjad ei saa nendega kohe kuidagi toime.
Eile õhtul kohtus Stoke City karikamängus maailma kõige rikkama klubi Manchester Cityga. Araabia miljardäride omanduses olev ManCity on juba maksnud sadu miljoneid naelu, et saada oma rivistusse tõelisi tippmängijaid. Aga Stoke osutus ületamatuks takistuseks. Lisaajale läinud mängu otsustas otse loomulikult veel üks Rory Delapi äärerakett. Vaja oli vaid pikka poissi värava ette ja võrk juba sahiseski. ManCity jääb kulutatud rahahunnikust hoolimata selgi hooajal ainsagi auhinnata. Stoke aga jätkab oma väheglamuurset teekonda ning kohtub järgmiseks järjekordse rikkurite bandega, Chelsea klubiga Londonis. Loodetavasti kordub eilne õhtu.

Kommentaare ei ole: