12.2.07

Autoga pimeduses

Neljapäeva õhtul sõitsime Haapsallu Grüüne Püünele. Oli üks neid julmalt külmi õhtuid, aga ega ju autos pole vigagi. Sõidad mööda pimedat, tühja maanteed, vaikselt, aga kindlalt köetakse istumine soojemaks, arutad rohelisi asju teel rohelisele kontserdile.
Haapsalu tundus kurvalt mahajäetud, nagu kuurortlinn talveõhtul ikka. Hiiglasuure kultuurihoone ühte tiiba olid kogunenud Alex Lotman, Peeter Jalakas, Tõnu Trubetsky, Allan Vainola ja Jaak Johanson, et veidi tõsist juttu rääkida ja vahele mõned toredad laulud laulda. Kohalikke huvitunuid oli vast kümmekond, neistki mõned ilmselgelt juba erakonna liikmed. Liiga külm õhtu või lihtsalt ükskõiksus nende maailma asjade vastu? Küllap natukene mõlemat.
Aga sellest hoolimata oli huvitav õhtu. Sain taas palju uusi asju teada - eriti, mis puudutab maaelu ja regionaalpoliitikat. Härra Lotmani näol meil nendel aladel suurepärane asjatundja. Kas tasus seepärast tööpäeva õhtul Haapsallu sõita ja keskööks koju tagasi tulla? Ikka tasus. Veidi tarka juttu kulub igaühele ära. Mine sinagi! Sel nädalal Püüned Tartus, Narvas, Võrus, Rakveres ja Kuressaares.

Kommentaare ei ole: