18.2.08

Üldjoontes tasapisi

Ei jah, kultuurilist meelelahutust on omajagu olnud. Sõbrapäeva õhtul maabusime näiteks üpris veidras hotellirestoranis Endla tänaval. Pole seda sorti koht, kuhu mina üldjuhul satuksin, aga boonuseks oli Bonzo suupillil ja kitarril. Suur mees, kes laulab südamega ja südamest. Tal endal vast ka seal rootsikeelse jutuvada vahele just mugav laulda polnud, aga tegi seda siiski kõigi oma oskuste vääriliselt. Isegi kaverid Joni Mitchellilt või Tom Waitsilt olid perfektselt valitud ning asjaolu, et üks Rootsi turist arvas heaks salvrätiku küünlast põlema panna, ei heidutanud kõrvarõngastatud trubaduuri sugugi.
Laupäeva õhtu oli Linnateatri päralt. Millegipärast arvasin, et "Nii see on (kui teile nii näib)" on sisukam tükk, aga ei lasknud eliitteatri näitlejad sest kerglasest salongikomöödiast sugugi häirida. Nemad tegid ikka omamoodi vahvalt. Lavastuse staar on tegelikult akrobaadioskustega "lavastuse juht" Elisabet Tamm. Jutik ei saanudki grimmi alt sotti, kellega tegemist. No mina olin muidugi kavalehelt ära vaadanud. Südamest meeldisid ka veidi vanema generatsiooni daamid Eespäev, Reemann ja Lamp, rääkimata alati vaimustavast Kalju Orro. Andke nüüd ometi Kaljule üks peaosa ka, tõesti huviga vaataksin!
Üks kaaslastest sai Indrek Sammuli pildi ja täiusliku elamuse, teisest tegi härra Orro endast polaroidi. Tasub ikka esimesse ritta piletid võtta, seal juba igav ei hakka.
Eile põrutasime sadu kilomeetreid edasi-tagasi. Hommikul Otepää taha ja hilisõhtul Tallinna tagasi. Ning kuulasime viimaseid musaoste. Vana lemmik Subdudes hiilgab uusimal Street Symphony albumil hinge tungiva souli, cajuni, folgi ja rocki seguga. Tshekkige ometi New Orleansile pühendatud Poor Man's Paradise'i! Now that's the spirit:
Ain't got nothin' in my pocket
I got holes in both of my shoes
Ain't got nothing in my pocket
But if I did, i'd give half to you

Ja siis laulab k.d. lang just nagu alati oma kauneid lugusid ja The New Pornographers näitab, miks Kanada on hea uue muusika süda ning siis veel Steve Earle ja Waterboys ja Nada Surf. Oli meeleolukas reis.

Kommentaare ei ole: