6.2.08

Rahulolevad ülikonnad, na na, na na

Hommikul olid ülikonnad CNN-is otsekui arust ära. Sülge pritsides vahutati superteisipäevast, mis pidid selgeks tegema USA presidendikandidaadid. Ei teinud ta selgeks midagi.
Demokraatide seas võitis Barack Obama suurema hulga osariike, nende seas ka sellised hirmsad paigad nagu Utah ja Kansas, kus demokraatide toetajaid pisikene vähemus. Aga võimsad ja rohkete delegaatidega New York, New Jersey ja nähtavasti ka California lähevad proua Clintoni kaukasse. Ja nii on Hillaryl delegaate rohkemgi kui meedialemmikuks tõusnud Barackil. Kõik on aga endiselt lahtine.
CNN-i ülikonnad on demokraatide valimisvõitlusest lausa vaimustuses. Nad ei vihka teineteist! Ei mingeid mahategevaid telereklaame! Räägitakse olulistel teemadel!
Vabariiklaste seas usk edusse muidugi ei kao, sest vastane riskib metsikult, jättes valge keskealise mehe monopoli punastele. Keskele kiskuvate vaadetega John McCain on pärast eilset selge liider. Mis on muidugi ülejäänud maailma jaoks suur kergendus. Fundamentalistide rohke häälesaagi pärast kemplevad Huckabee ja Romney peavad nüüd ülikondade arvates otsustama, kumb jätkab ja kumb tagasi tõmbub. Sest muidu see neetud "liberaal" võib tõesti vabariiklaste koha endale näpata.
Ülikonnad jätkavad rõõmsa näoga vahutamist veel kaua, sest kampaania on tõesti huvipakkuv tänavu.

Kommentaare ei ole: