28.12.09

Vabade päevade noppeid

Jälle jäid pildid arvutisse laadimata. No ehk jõuab veel mõnda ilusamat teiega jagada.
Aeg möödub uskumatu kiirusega nagu ikka viimasel ajal. Ei saanud arugi, et juba needki pühad peetud.

***

Kurk ei lase öösiti korralikult magada. Kui umbes kord tunnis ärkad ning kuuma teed lürbid, on tunne nagu näeksid kole palju und. Hommikuks muud mälestust enam polegi. Pea ainult uimane otsas ja kummeli maitsest hakkab vaikselt tülgastus tulema.

***

Püha Vaimu kirikus laulis keegi sopran Maria ammuseid laule. Ilus ja liiga kaua ei kestnud. Posti taga istudes neidist suuremat küll näha ei olnud, aga rahva reaktsiooni põhjal paistis, et esitus oli tasemel. Pärast Kloostri Aidas Jutiku sünnipäevasöögil tuli meelde kui tihti selles ruumis omal ajal sai istutud. Suitsuvines õllekruuside taga, Jaak Johansoniga kõrvallauas. Seda atmosfääri sealt täna enam ei leia.

***

Iseendale jõulukingiks tellitud Thea Gilmore'i talveplaat "Strange Communion" (viidatud maispeisi lehel mitu laulu kuulamiseks üleval) on imekaunis meistriteos. Muudkui teeb me automakis ringe. Oxfordis sündinud 30-aastane noor daam on üks lõppeva kümnendi suuri lemmikuid. Südamest kahju, et nõnda paljudel ikka veel avastamata.
Bob Harrise raadiosaates pajatas Thea uuest plaadist, et jõulud on nende peres alati maagiline aeg olnud ja ehkki ta ise sugugi usklik inimene pole, on ometi alati tahtnud jõululaule kirjutada. Ja kui erilised need tal välja kukkusid. Kaverid ka maitsekalt valitud. Näiteks Yoko Ono fantastiline, liiga kauaks unustatud "Listen, The Snow Is Falling".

***

Sõita jõululaupäeva õhtul Lõuna-Eestisse ja kohe järgmisel päeval tagasi on päris väsitav. Poleks eales uskunud, et esimesel jõulupühal Viljandi maanteel nõnda palju liiklust. Kahju, et Mustla kirikust pool tundi liiga hilja mööda sõitsime ja jumalateenistust kaema ei jõudnud. Hea meel, et jõulukuusk maalt kaasa sai. Hoolimata 30 sendi paksusest lumest ja kole järsust kraavipervest. Isegi küünlaid sai ta peal põletatud. Eile küll mängisime elava tulega rõduäärel. Lume sisse põlema pandud tuli on lummav vaatepilt.
Ühel hommikul sai Pätrik muidugi sellega hakkama, et tõukas kuuse kummuli. Oi kuidas talle meeldib seal madalate okste all oma luuremänge pidada.

***

Teisel jõulupühal vahetasime lõpuks kinke. Äsja hangitud retsepti järgi valmistatud šokolaadi-vaarikabrauni suus sulamas. Ja vaatasime koos mu vanematega imetoredat naljafilmi "Welcome To Collinwood". Pole just palju võimalusi nõnda lõbusat seltskonda üheskoos mässamas näha.

***

Eile oli lumises Harku metsas märgatavalt rohkem suusatajaid kui Kaubamajas kliente. Või lettidel kaupa. Ostuorgias väike paus tarvis.

Kommentaare ei ole: