26.11.10

Pöffindus 1: Puslemeister

Pöff algas vist talvisemalt kui kunagi varem. Selles mõttes läks aga eelmise aastaga samamoodi, et esimene film juhtus väga ebapopulaarne olema. Kinomajas ehk parimal juhul paarkümmend inimest.
Lugu, mida näidati, väärib vaatamist küll. Argentiina film "Mõistatus" on lõuna-ameerikalikult soe, aga delikaatne. Väga hullusti inimese hinge ei puurita, pigem vaadatakse igapäevaelu raskustele leebelt ja mõtlikult otsa. Seekord on kangelannaks keskealine koduperenaine, kes kokkab ja peseb ja hoolitseb oma mehe ja kahe täisikka jõudva poja tagant nagu jaksab. Kuni sünnipäevaks pusle kingitakse. Ja naises tekib kirg. Kõik tühjad päevased tunnid pusledele kulutanud, võtab ta ühendust teise samasuguse hulluga. Et koos trenni teha ja ehk isegi puslede kokkupanemise võistlusele minna. Loomulikult on partner veidi müstiline nägus meesterahvas, rikas ja ekstsentriline pealekauba. Kõike, mida proua abikaasa sugugi pole.
Edasist võib aimata. Palju saladusi perekonna ees, mõõdukalt rõõmu ja kurbust, väike armulugu. Aga puslenakkus nii lihtsalt üle ei lähe. Armas väike film.

Kommentaare ei ole: