19.11.12

PÖFF 2012: Turvalisus pole tagatud

Väike USA indie-film. Aga ülimalt populaarne: tõi Artise suure saali pühapäeva lõuna aegu puupüsti täis.
Loo keskmes on umbes paarikümnene noor tudengineiu, kes ühe ajakirja juures praktikandina töötades satub suurte sündmuste keskmesse. Või omapäraste sündmuste igatahes. Nimelt suundub ta koos nn päris ajakirjaniku (New Girl'ist tuttav Jake Johnson) ja tüüpilisest nohikust kaaspraktikandiga Ocean View väikelinna kohalikku veidrikku uurima. Too soovib teha ajareisi minevikku ja otsib selleks partnerit. Tühine, aga sobivalt sensatsiooniline ajakirjamaterjal.
Muidugi saab selgeks, et too väikelinna veidrik on omamoodi hingeeluga mehikene, võluv tegelane alles elus oma kohta otsiva noore tüdruku jaoks. Ajakirjanduslikust materjalist saab vaikselt päris elu. Päris probleemid, nõrkused, lootused. Tegelased on ameerikalikult lihtsakoelised ja armastusväärsed, soe süda välispinna all peidus. Nohik saab seksi, keskealine ajakirjanik kohtub põgusalt noorpõlvearmastusega ja tudengineiu näeb, et maailmas on mitmesuguseid tüüpe peidus.
Keegi ei usu, et ajaränd päriselt teoks saaks. Või et too väikelinna veidrik oleks midagi enamat tavalisest luuserunistajast. Aga ometi on tal ootamatult täpsed ja asjakohased joonised...

Kommentaare ei ole: