18.12.08

Kas looduskaitse lõpp on roheliste lootus?

Täna ei pööranud massimeedia vähimatki tähelepanu Riigikogus toimunud hääletusele, mille tulemusel kaotatakse maamunalt keskkonnateenistused ning Riiklik Looduskaitsekeskus ning luuakse keskkonnaamet. Tavatarbijat vähehuvitav uuendus on ometi vastukarva sadadele looduskaitse valdkonnas töötavatele inimestele. Mehed ja naised metsast on praeguse valitsuse suhtes tõeliselt vihale aetud. Ja ka kallid opositsionäärid Keskerakonnast olid sedapuhku kolmikvõimu usinalt toetamas.
Vastu sõdisid sellele uuendusele vaid kaks pisikest erakonda: allakäigutrepil olev Rahvaliit ja rohelised. Rohelised ütlevad, et tänane oli looduskaitse lõpp. Aga võib-olla oli see meie jaoks hoopis mingite ähmaste uute lootuste algus? Sest kusagilt peab erakond uut jõudu ja toetust leidma. Ehk tuleb see siis sügavalt laanest. Eks sealgi möirgab karudena haritud, aga vaeseid inimesi üksjagu. Ja on kuulda, et just tark, aga vaene võib kõige tõenäolisemalt rohelisi valida.

1 kommentaar:

Oop ütles ...

Ma kahtlustan kyll, et suurem lootus on karude populatsiooni tõusul. Ehk õnnestub koostöös maausulistega neile valimisõigus anda.

Aga ma olengi pessimist, ära pane tähele.