17.12.08

Kaunis tubli giganditapmine

Vaatasin ajaviiteks Inglise jalgpallikarika mängu. Duke Robillardi bluusi taustaks kuulates täiesti talutav vaatepilt. Ja olin väikest viisi giganditapmise tunnistajaks. Kauge Kirde-Inglismaa rannikulinna meeskond Blyth Spartans alistas Liiga 2 tiimi Bournemouthi. Viimast ootab ees ääretult pikk ja õudne kodutee Edela-Inglismaa rannikule - riigi teise otsa.
Mäng oli igavavõitu, kuni 60. minutil Bournemouthi äsja sisse vahetatud ründaja Brett Pittman vastasele selja tagant sisse sõitis. Punane kaart ja ei miskit seletamist. Blyth võttis kontrolli enda kätte ja nagu ilusas muinasjutus lõi Ged Dalton 89. minutil võiduvärava. Õieti oli see koduklubi ainus väravavõimalus kogu mängus. Nüüd ootab Blythi ees unelmate kohtumine Blackburniga Inglise vuti kõrgemast liigast, Premierist. Blyth mängib viis liigataset madalamal.
Tore oleks siia kirja panna üks lugu, mis otsapidi Blythi klubiga seotud. 1996. aastal sai mees, kelle nime mina suu sisse ei võta (põhjus: mu lemmikklubi Liverpooli põhjaviimine aastatel 1993-1994), huvitava telefonikõne. Helistas tollane suur vutitäht George Weah ja pakkus Southamptonile suurepärast Senegali koondise mängijat nimega Ali Dia. Meest sõnast, härga sarvist. Mängijaga tutvumata tegi Southampton Diaga kohe lepingu. Saabus siis Ali Dia lõunarannikule ja astus kohe Premieris Leedsi vastu areenile. Mehe debüüt ja ühtlasi viimane esinemine kõrgliigas kestis 22 minutit. Kõik vaatasid ammulisui, mis toimub. Ali Diad peetakse kõige kehvemaks mängijaks, kes kunagi Premieris platsil käinud.
Southamptoni naljanumbrist managerile ei olnud helistanud muidugi George Weah (Ali Dia agent tegi natuke nalja), Ali Dia polnud Senegali koondisest undki näinud, selle asemel oli ta mänginud kauges Kirde-Inglismaa klubis nimega... Blyth Spartans. Tõsi, sealgi vaid mõne üksiku mängu.
Ja kui nüüd peaks juhtuma selline naljakas lugu, et Blackburni asub juhendama seesama "tipptreener" ja karika 3. ringis astub vastu vana tuttav Blyth. Heh, paremat stsenaariumi on raske välja mõelda. Loodetavasti on hiljem ärijuhtimise alal ülikooli lõpetanud Ali Dia publiku hulgas.

Kommentaare ei ole: