22.12.08

Oli ilus päev

Kuigi akna taga on järjekordne nukkerhall päev (kui mitmes järjest juba?), pole tujul sel esmaspäeval hädagi. Klappidest kostab Bob Harrise suurepärane jõululauludele keskendunud erisaade - kuulata saab siit, eile jooksis Robbie Keane Arsenali kaitsjate jalakesed rakku ning laupäevast Jutiku sünnipäeva on takkajärgi mõnus meenutada.
Üks minu jaoks tundmatuks jäänud proua vedas meid mööda niiskeid Tallinna bastione ja siis Jüri Kuuskemaa ise manas silme ette pildi kaua kadunud linnast. Kuuskemaa on võrratu giid. Kogub grupi raekoja sammaste alla kokku ja lihtsalt asub kõnelema. Haarates juba paari minuti kuulaja rännakule kaasa. Keskaegsest tarbijakaitsest, Suure Gildi pidusöökidest, Balthasar Russowi päevist Pühavaimu kiriku õuel.
No muidugi küsib ta oma teenete eest kena kopika. Aga küllap on elamus seda väärt. Pidusöök Controventos samamoodi. Sünnipäevalapsele oli kõigi olulisem, et külalistel oleks põnev ja hea olla. Paistis, et eesmärk õnnestus. Keset kõige hallimat ja pimedamat aega pole just lihtne inimesi kaasa haarata. Aga kui väga tahta, saab hakkama.
Igatahes suur tänu teile kõigile, et mu armsale Jutikule rõõmsa päeva pakkusite.

1 kommentaar:

Oop ütles ...

Proua nimi oli Anne-Maie (-Malle?) Hallik. Vaikselt hakkab juba unuma. Aga käbe ja jutukas oli ta kyll, oleks endal ses vanuses nii kiired jalad. :)